Skip to main content Search Basket

Optimer din dokumentstyring: 8 tips til Autodesk Docs

Byggeri

Mange arkitekter og projekterende ingeniører har i dag adgang til alle værktøjerne i en Autodesk AEC Collection. Men ikke alle ved, at de dermed også har adgang til et værktøj, der gør det muligt at arbejde i samme cloud-baserede version, nemlig Autodesk Docs.

 

Autodesk Docs muliggør bl.a. at:
  • alle arbejder på samme version af dokumentet – slut med dobbeltarbejde
  • du kan give begrænset adgang til underleverandører
  • du kan automatisere workflows, spare en masse tid, og undgå fejl
  • alt er cloudbaseret – slut med dyre on-premise-serverløsninger
  • 40+ filformater understøttes

Autodesk Docs er alt det, du har brug for i et projektweb og mere til. Autodesk Docs giver dig mulighed for at styre dine dokumenter og projekter effektivt og sikkert. Med et væld af funktioner og muligheder kan det dog være en udfordring at finde rundt i alt, hvad Autodesk Docs tilbyder.

Her får du otte tips til at få mest muligt ud af alle fordelene ved at arbejde med Autodesk Docs.

 

Tip #1: Brug versioner til at holde styr på ændringer

Autodesk Docs giver dig mulighed for at oprette forskellige versioner af dine dokumenter, så det er nemt at holde styr på, hvilke ændringer der er blevet foretaget, og hvornår de er blevet implementeret. Ved at oprette en ny version af et dokument hver gang, der foretages væsentlige ændringer, kan du altid gå tilbage til en tidligere version, hvis der er behov for det. Versioner kan også hjælpe med at reducere risikoen for fejl, fordi du har mulighed for at se præcis, hvad der er blevet ændret i et dokument over tid.

Tip #2: Brug markeringer til at samarbejde effektivt

Autodesk Docs gør det nemt for dig og dit team at samarbejde på dokumenter ved hjælp af markeringer. Med markeringer kan teammedlemmer nemt tilføje kommentarer og noter til et dokument, så andre kan se dem og reagere på dem. På den måde forbedrer du kommunikationen og samarbejdet på et projekt, da det giver mulighed for at dele feedback og ideer hurtigt og effektivt.

 

Tip #3: Opret templates og undgå dobbeltarbejde

Hvis du ofte opretter de samme typer dokumenter, kan det være en god idé at oprette templates. Autodesk Docs giver dig mulighed for at oprette dine egne templates, som du kan bruge til at oprette dokumenter hurtigt og effektivt. På den måde sparer du en masse tid og sikrer, at alle dokumenter i et projekt følger de samme standarder og formater.

Tip #4: Workflow-funktionen hjælper dig med at håndtere godkendelser

Autodesk Docs har en workflow-funktion, der giver dig mulighed for at håndtere godkendelsesprocesser på en nem og effektiv måde. Workflow-funktionen kan bruges til at oprette og tildele opgaver til bestemte teammedlemmer, og så den giver mulighed for at spore statussen for hver opgave. Du sikrer dermed, at alle godkendelser og ændringer bliver fulgt til dørs.

 

Tip #5: Brug automatisk versionering til at spare tid

Autodesk Docs kan hjælpe dig med at indstille dokumenter til automatisk at oprette en ny version hver gang, der foretages ændringer. Arbejder du med dokumenter, der ofte bliver opdateret, vil det spare dig en masse tid og sikre, at du altid sidder med den nyeste version af et dokument. Du kan også indstille Autodesk Docs til automatisk at opdatere andre dokumenter eller filer, der er afhængige af den opdaterede fil, såsom tegninger, diagrammer eller regneark.

Tip #6: Brug filhistorikken til at spore ændringer

Du kan bruge filhistorikken, der indeholder en liste over alle ændringer, der er foretaget på et givent dokument. Du kan se, hvem der har foretaget ændringen, og hvornår det blev gjort. Og du kan nemt spore ændringer og sikre, at dokumentet altid er opdateret.

 

Tip #7: Indstil adgang og udløbsdatoer, når du deler med eksterne samarbejdspartnere

Hvis du arbejder med eksterne samarbejdspartnere, gør Autodesk Docs det nemt og sikkert at dele dokumenter med dem. Du kan indstille adgangen og dermed styre, hvem der kan se eller redigere dokumenter, og du kan også indstille udløbsdatoer for adgang, så dokumenterne ikke er tilgængelige for længe efter, at projektet er afsluttet. På den måde beskytter du dine dokumenter og sikrer, at de kun er tilgængelige for de personer, der har brug for at se dem.

Tip #8: Brug projektoversigten til at få overblik over manglende godkendelser og revisioner

Autodesk Docs har en projektoversigt, der giver brugerne et hurtigt overblik over alle dokumenter og filer i projektet. Projektoversigten kan bruges til at se hvilke dokumenter, der er opdaterede, og hvilke der mangler godkendelse eller revision. Det er en stor hjælp, hvis du har mange dokumenter og filer i projektet, og har brug for at få et hurtigt overblik over statussen for hver enkelt.

 

 

Autodesk Docs er et fantastisk værktøj, der kan hjælpe med at styre dokumenter og projekter effektivt og sikkert. Forhåbentlig kan du tage disse tips med videre i din hverdag, så du får mest muligt ud af platformen, og sikre, at du kan arbejde effektivt og samarbejde på tværs af projekter.

 

Hvis du vil vide mere om, hvordan Autodesk Docs kan gøre underværker for samarbejdet mellem dit team og jeres eksterne samarbejdspartnere, så brug en time på vores on-demand webinar.

Morten Strandgaard

Har du spørgsmål til, hvordan du kommer i gang med Autodesk Docs, så tag fat i konsulent, Morten Strandgaard.

Vil du vide mere?

Så tag fat i os i dag og hør mere

Kenneth Staack Mortensen

Business Manager

I byggeriet

+45 71 72 47 34