Skip to main content Search Basket

4 forudsigelser om fremtiden i industrien

Plant og proces Industri og design

Hvordan ser fremtiden ud ifølge Autodesk? Læs med her og blive klogere på de emner, der i år prægede agendaen på Autodesk University i Las Vegas.

 

Autodesk University samler hvert år 10.000 deltagere fra hele verden, som alle arbejder med design, fremstilling og byggeri. Her giver Autodesk indblik i deres planer og visioner for fremtiden. 

Vi har samlet de fire vigtigste budskaber fra konferencen målrettet industrien, som vores systemkonsulent, Morten Benner Roldsgaard, deler med dig her til inspiration i dit arbejde.

Hvem kan du møde i artiklen?

Morten Benner Roldsgaard

MBR-3.png

Systemkonsulent

Lær Morten at kende her

1: AI kommer til at spille en stadig større rolle

Anvendelsen af AI er stadig i sin spæde start. Men teknologien vil spille en afgørende rolle fremover, hvor der ligger et stort uforløst potentiale. Og mulighederne er mange til bl.a. at arbejde med at 

  • øge produktkvaliteten, hvor AI kan analysere tendenser og mønstre i kvalitetsprocesserne, som kan identificere potentielle kvalitetsproblemer. Det gør det muligt proaktivt at takle udfordringerne, før de opstår og dermed forbedre produktets kvalitet.
  • forebygge vedligeholdelse, hvor du ved hjælp af AI kan analysere data fra fx sensorer og komponenter på produktionsudstyret. Det betyder, at du bedre kan forudsige, hvornår vedligehold eller reparation er nødvendig. Dermed reducerer du risikoen for nedbrud og kan forebygge vedligehold og som resultat forlænge udstyrets levetid og sikre en høj oppetid i produktionen.
  • procesoptimere og arbejde mere bæredygtigt ved at benytte AI, hvor analyse af data fra produktionsprocesser kan identificere, hvor du kan optimere. Det skaber øget effektivitet, mindsket spild og færre produktionsomkostninger

2: Design- og fremstillingsteknologier udvikler sig hastigt og stiller krav til data og automatik

Nye teknologier til at designe og fremstille produkter buldrer frem, hvor alt bliver skabt og konfigureret ud fra kundernes behov. I den forbindelse fortalte, Jeff Hammoud, Cheif Design Officer ved Rivian, hvordan de har opbygget hele deres designproces fra bunden af. Her er løbende samarbejde og deling af data mellem ingeniørerne i det tidlige stadie og videre til udvikling af prototyper, validering og produktion blevet vægtet højt. Her benytter Rivian sig af bl.a. VR til at belyse alle forhold i designprocessen, som gør det muligt at fornemme look and feel, udsyn, bilens interiør og meget andet for at skabe unikke produkter af høj kvalitet.

Hele Rivians tilgang illustrerer vigtigheden af at få skabt sammenhængende processer mellem design, engineering og fremstilling med nem datadeling igennem hele værdikæden ved hjælp af fx Fusion 360 for at undgå at arbejde i siloer. Derudover er det også et godt eksempel på, hvor meget det betyder at være forandringsparat og omfavne de mange teknologiske muligheder, der i fremtiden vil se dagens lys.

3: Fremtiden er bæredygtig

Hvordan bruger vi energi mere effektivt? Hvordan reducerer vi CO2-udledningen? Hvordan bruger vi produkter og materialer så optimalt som overhovedet muligt?

Det er spørgsmål, som ofte går igen, som vil præge industrien i højere grad. For fremtiden er lig med et større fokus på bæredygtighed, er derfor noget du skal forholde dig til, hvor digitalisering og automatisering baner vejen for en grønnere fremtid. Hvad end, du arbejder med design, engineering eller fremstilling. At skabe en grønnere tilgang forudsætter, at du sætter dig grundigt ind i data og måler jeres indsats i dag, så du i fremtiden kan træffe endnu stærkere og kvalificerede beslutninger i forhold til fx design, valg af fremstillingsmetode og materialer, transport af komponenter og færdige emner osv.

Her kan du ved hjælp af AI stille en række krav og specifikationer til konstruktion og funktionalitet og herefter modtage forslag til, hvordan du fx kan anvende mere bæredygtige materialer, ændre i dine designs for at gøre dem mere bæredygtige - og meget mere.  

4: Øget opmærksomhed på cloud og API’er

Cloud og API’er får fremover også øget opmærksom og bliver indgangsvinklen til integration og opgøret med at arbejde i siloer. For design- og fremstillingsprocessen involverer ofte, at der bliver arbejdet i forskellige software-løsninger og platforme. Og her har det stor betydning, at integrationen mellem disse fungerer upåklageligt. For Autodesk ligger fokus derfor på at sikre, at de forskellige værktøjer og software-løsninger arbejder problemfrit sammen, hvilket vil give både designere og ingeniører mulighed for at skabe mere sammenhængende workflows og processer og dermed undgå flaskehalse, reducere fejl og strømline arbejdsgange for at fremme samarbejde på tværs af værdikæden. Og her er API’ere nøglen til at skabe forbindelse mellem applikationer, data og enheder.

 

Vil du have adgang til materialet fra Autodesk University? 

Vi håber, du har fundet inspiration til dit videre arbejde i 2024. Men vidste du, at du kan få direkte adgang til de afholdte indlæg på Autodesk University 2023? Du kan både se mange af sessionerne på video, men også downloade præsentationerne og andet materiale her.